Ga terug

Chicken Gochujang stir Fry

Kip roerbak schotel klaar in 30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken asian
Porties 1 persoon
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram kipfilet
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 Rode Ui
  • 50 gram broccoli
  • 50 gram paddestoelen
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel gochujang
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 teen knoflook
  • scheutje light soy sauce
  • scheut water
  • 1 theelepel Xanthaam Gum

Instructies
 

  • Snij de kip in stukjes en meng dit met je bakingsoda en een scheutje . Zet het in ieder geval 15 minuten opzij.
  • Snij intussen je groente. Je paparika snij je in reepjes en je broccoli in hele kleine roosjes (dan gaart het sneller). Borstel je paddestoelen zorgvuldig af.
  • Meng de gember, knoflook, soysauce en het water met de gochujang. Het mengsel mag beste wat (waterig overkomen). Je kunt een beetje zoetstof erbij doen om de smaken wat te balanceren maar dat is niet perse nodig. Gebruik je vloeibaar zoetstof dan is een druppel echt genoeg.
  • Bak eerst je kip in de pan met een antiaanbaklaag. Als de kip voldoende is dicht geschroeid haal je het uit de pan en doe je het gochujang mengsel in de pan. Als er rook vanaf komt voeg je de groente toe. Bak dit een paar minuten tot de groente zacht beginnen te worden en voeg dan de kip toe. Kook het tot de kip helemaal gaar is. Is de saus nog iets te waterig dan kun je dit oplossen door wat Xanthaam toe te voegen.
  • Serveer dit met (jasmijn)rijst voor de mensen die niet koolhydraatarm eten.
    Let op: Het filmpje is voor hetzelfde recept maar in Fase III. De olie die je in het filmpje ziet laat je dus weg voor Fase II
Trefwoord snel