Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd deze in dunne frietjesvorm. Meng de knolselderij frietjes in een grote kom met olijfolie (of spray), paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat de frietjes goed bedekt zijn met de kruiden. Leg de frietjes in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven gedurende 30-35 minuten. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Chili maken
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het mager gehakt zonder extra olie tot het rul is. Laat overtollig vet weglopen indien nodig.Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg de rode en groene paprika toe en bak nog eens 3-4 minuten tot de paprika's zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, paprikapoeder, zout en peper (en cayennepeper indien gewenst) toe. Roer goed en laat het geheel nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. Hou je chili goed in de gaten als de groente niet genoeg vocht loslaat voeg je wat van de bouillon toe.
Chili Cheese Fries samenstellen:
Haal de knapperige knolselderij frietjes uit de oven en verdeel ze over twee borden. Schep de chili over de frietjes en zorg dat alles goed bedekt is. Strooi de geraspte vegan cheddar (Violife) over de chili en zet het geheel 2-3 minuten terug in de oven of onder de grill, totdat de kaas mooi gesmolten is.
Haal de Chili Cheese Fries uit de oven en garneer met verse koriander, jalapeño plakjes en een scheutje limoensap, indien gewenst.