Droog het buikspek: Dep het buikspek goed droog met keukenpapier.
Snij het zwoerd in: Maak fijne inkepingen in het zwoerd zonder in het vlees te snijden. Ik gebruik een handige prikker hiervoor die ik heb gekocht bij de ikea
Snij over de lengte het vlees door in repen. Wees voorzichten en raak de zwoerd niet! Maak van je kruiden en Shoashing wijn een papje en masseer de vleeszijde er royaal mee in.
Pak je buik spek met de vleeszijde naar beneden in. Gebruik zilver folie en maak op staande randjes zodat het sap niet weg loopt tijdens het bakken.
Bestrijk de bovenzijde (huid) met wat azijn en strooi het fijne zout erover uit.
Je bakt de buikspek eerst 20 minuten in 160 graden in de airfryer. Verwijder dan de zoutlaag, smeer het nog een keer in met een dunne laag azijn en bak het nog 35 minuten op 180 graden. Eet smakelijk
Ga je dit eten terwijl je probeert af te vallen hou er dan rekening mee dat het ongeveer 450 kcal per 100 gram is!