Ga terug

Garnalen Frittata

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang lunch, Tussendoortje
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen
calorieën 290 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 ei
  • 4 eiwitten
  • 200 gram garnalen
  • Peterselie
  • 1 rode peper optioneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 ui
  • 1 teen knoflook
  • paprika poeder
  • peper
  • zout
  • 30 gram pecorino (niet in FASE II)

Instructies
 

  • Pel en maak de garnalen schoon, indien dit nog niet is gedaan. Hak de peterselie fijn en snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie of gebruik bakspray om calorieën te besparen. Voeg de ui en knoflook toe (indien gebruikt) en bak deze gedurende 2 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en bak deze kort, ongeveer 3-4 minuten, tot ze roze en gaar zijn. Breng de garnalen op smaak met wat peper, zout en optioneel een snufje paprikapoeder of chilivlokken. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even apart.
  • Klop in een kom de 2 eieren en de 4 eiwitten goed door elkaar. Voeg een snufje zout, peper en de gehakte peterselie toe aan het mengsel. Voeg nu de gebakken garnalen toe aan het eimengsel en roer alles goed door.
  • Verhit dezelfde koekenpan opnieuw op middelhoog vuur (gebruik indien nodig een beetje olijfolie of bakspray). Giet het ei- en garnalenmengsel in de pan en zorg ervoor dat het gelijkmatig over de pan wordt verdeeld. Laat het mengsel zachtjes bakken, zonder te roeren, totdat de randen stevig beginnen te worden en het mengsel in het midden begint te stollen, ongeveer 5-6 minuten.
  • Bestrooi de frittata met de geraspte pecorino kaas. Verwarm de oven voor op 180°C.Zet de pan in de oven en laat de frittata 8-10 minuten bakken, of totdat de bovenkant stevig is en de pecorino mooi gesmolten en licht goudbruin is.
  • Haal de frittata uit de oven of van het vuur en laat hem een paar minuten afkoelen. Snijd de frittata in stukken en serveer direct. Garneer eventueel met wat extra verse peterselie voor een frisse smaak.
  • (Heb je geen ovenvaste pan? Zet dan een deksel op de pan en laat de frittata op laag vuur verder bakken tot hij helemaal gaar is.)