Ga terug

Griekse kip salade

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang lunch
Keuken kip
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 125 Kipfilet
  • 1 Rode ui
  • (Kalamata) olijven
  • Komkommer
  • Cherry Tomaatjes
  • Romaine sla
  • Gedroogde oregano
  • Gedroogde basilicum
  • sap van een citroen
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook poeder
  • Rode wijn azijn

Instructies
 

  • Kruid je kip met wat zout, peper, oregano en basilicum. Bak het op de contact grill tot het gaat is en leg het opzij
  • Was en centrifugeer je sla. Snij je ui in ringen en halveer de tomaatjes. De komkommer snij je in kleine blokjes. Als laatste snij je de oijven. Ik hou ervan om ze in kleine ringen te snijden
  • De dressing kun je maken van de citroensap en rode wijn azijn. Meng dit met wat basilicum en oregano en druppel het over je salade heen. Voeg zout toe naar smaak. Wil de de dressing iets meer body geven voeg dan wat vegan philadelphia toe. Een theelepel is meer dan genoeg.
  • Dit recept is gemaakt voor Fase II. Zit je in Fase III dan kun je de helft van de kip vervangen voor wat feta.

Notities

Deze salade is het lekkerst in grote hoeveelheden. Je zult dus ook zien dat ik geen hoeveelheden heb geplaatst voor de tomaat en komkommer. Je mag hier zoveel van bij doen als jij zelf wilt. De kip is wel een vaste hoeveelheid die niet overschreden dient te worden.
Trefwoord makkelijk