Ga terug

Groene Curry Meal Prep met kip

Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 3
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 375 gram kipfilet
  • 150 gram rijst ongekookt
  • 3 el groene curry pasta
  • 2 citroengras
  • 1,5 groene paprika in reepjes
  • 1,5 rode paprika in reepjes
  • 1,5 gele paprika in reepjes
  • 300 gram broccoli roosjes snij ze extra klein
  • 90 ml kokosmelk
  • 3 el fish sauce
  • 3 limoenblad

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Tip: Voeg een limoenblad toe aan het kookwater voor extra aroma! Snij de kipfilet mix het met een theelepel baking soda. Laat dit 20 minuten liggen
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur.Bak de kipblokjes 5-6 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruid met een snuf zout.
  • Voeg de groene currypasta toe aan de pan en fruit 1 minuut mee.
  • Haal de kip uit de pan en schenk de kokosmelk ein, samen met het limoenblad en vis saus. Roer goed.Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de paprika en broccoli in de pan. Roer en laat 5-7 minuten sudderen tot de groenten knapperig-gaar zijn. Voeg nu de kip weer toe
  • Haal het limoenblad eruit. Roer de helft van de koriander door de curry. Serveer met de rijst, verse limoenpartjes en de rest van de koriander.
  • ✅ Mealprep-Tips
    Bewaren:
    Laat de curry volledig afkoelen.
    Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast (max. 3 dagen) of vries in (max. 1 maand).
    Bewaar rijst apart om kleffe textuur te voorkomen.
    Opwarmen:
    Magnetron: 2-3 minuten op 800W (roer halverwege).
    Pan: Verwarm op laag vuur met een scheutje water om uitdrogen te voorkomen.