Doe je verse kruiden in de keukenmachine. 2 takjes rozemarijn en tijm apart.
was de kip en haal de huid los van de borst. Doe dit voorzichtig met je vingers en zorg er voor dat de huid heel blijft! Bestrooi de kip royaal met zout in de holte en tussen de huid.
Vul de ruimte tussen de kippenborst en de huid met de fijngehakte verse kruiden. in de borstholte doe je de laurier, de gehalveerde citroen een takje rozemarijn en tijm. Bind de kip dan goed dicht.
Besprenkel de kip royaal met olijfolie en wrijf dit goed in. Breng op smaak met zout en peper, zorg ervoor dat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn onder de huid van de kip door het goed te masseren. Snij wat inkepingen in de dijen en doe daar ook nog wat van de verse kruiden tussen.
Plaats de kip in de voorverwarmde oven (200 graden) en rooster deze gedurende 1 uur en 20 minuten, of totdat de kip goudbruin en gaar is. De sappen moeten helder zijn als je een mes in het dikste deel van het vlees steekt.
Terwijl de kip roostert, bereid je de groenten. Snijd je groenten in stukjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, en breng op smaak met zout en peper. Voeg de groenten de laatste 30 minuten bij de kip in de oven, zodat ze heerlijk geroosterd worden. Het lekkerste is om de kip erboven te laten garen zodat de kruiden en sappen op de groente lopen.
Haal de kip uit de oven en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de kip in porties en serveer met de geroosterde groenten voor een feestelijke en koolhydraatarme maaltijd.