Ga terug

Pompoensoep van Dennis

Gang Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten
  

  • 1 fles pompoen
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram Winterpeen middelgroot
  • 1 Paprika rood
  • 1 Peper rood
  • 100 ml Alpro kookroom of haver kookroom
  • 15 gram pompoempitten optioneel
  • 2 Kerrie poeder
  • 0,5 Cayenne peper
  • 1 Kurkuma

Instructies
 

  • Voorbereiding: Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten, verwijder de schil niet en snij de pompoen in grote dobbelstenen. Snij de paprika en de ui in vier delen. Snijd de winterwortel in plakjes en pel de knoflook
  • Leg de blokjes pompoen, gesneden paprika, ui, rode peper en wortel op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de groenten gedurende 45 minuten. Houd een oogje in het zeil; ze mogen een mooie kleur krijgen, maar zorg ervoor dat ze niet verbranden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten 5 minuten afkoelen. Snijd de ui en knoflook in kleinere stukjes en fruit deze 2 minuten aan in een pan. Voeg alle geroosterde groenten en kruiden toe en bak dit nog eens 5 minuten. Blus de groenten af met ongeveer 0,75 liter groentebouillon, of meer als dat nodig is, zodat alles bijna onder water staat. Breng het geheel aan de kook met een deksel op de pan en laat het 30 minuten op laag vuur koken tot de pompoen heerlijk zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een zijdezachte consistentie. Roer de kookroom erdoor voor een romige touch. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Garneer met een scheutje kookroom en een handje pompoenpitten voor een crunchy bite
  • Garnering en Serveren:
    Geniet van deze heerlijke, verwarmende pompoensoep! Perfect voor een gezellige avond of als gezonde maaltijd voor jezelf. Eet smakelijk! 🥣✨
    .