Ga terug

Roerbakschotel Ossehaas

Gang Hoofdgerecht
Keuken asian

Ingrediënten
  

  • 150 Ossenhaas of biefstuk
  • 1 Rode Paprika
  • 2 Bosui
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 1 Courgette
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje gember geraspt of fijngesneden

Voor de marinade

  • 2 eetlepel Light Soy Sauce
  • 1 eetlepel Japanse rijswijn
  • 1 eetlepel Sambal oelek
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 eetlepel Baking soda (optioneel)

Voor de saus

  • 3 eetlepel Light soy sauce
  • Zoetstof (naar smaak)
  • 3 eetlepel Water
  • 1 eetlepel Japanse rijstwijn
  • 1 theelepel Xanthaam gom
  • 0,5 theelepel 5 spices

Instructies
 

  • Bereid de biefstuk voor: Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe ze in een kom. Voeg de bakingsoda, sojasaus en een klein scheutje olie toe. Laat dit minimaal 30 minuten marineren terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt. Dit maakt het vlees heerlijk mals!
  • Maak de saus: Mix ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Dit wordt straks dé smaakmaker van je gerecht.
  • Roerbak de groente: Verhit wat olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember, en de groenten toe. Roerbak ze kort, zodat ze nog lekker knapperig blijven, en zet ze apart.
  • Bak de biefstuk: Voeg opnieuw een beetje olie toe aan de pan. Roerbak de biefstukreepjes in porties op hoog vuur. Zet het vlees even apart.
  • Saus en serveren: Doe de biefstuk en groenten terug in de pan, giet de saus erbij en roer alles goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot de saus iets indikt.
    Serveer direct en als je anderen hebt die niet Kh-arm eten serveer je het met gestoomde rijst of noedels voor de ultieme smaakbeleving.