Ga terug

Surinaamse Bakeljauw salade

calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 pakje Bakeljauw filet
  • 1 Tomaat
  • 1 ui
  • 1 el tomaten pasta
  • 2 el dark soy sauce
  • mespunt trassi
  • 1 maggi blokje
  • 1 madam jeanette
  • 100 boter of ijsbergsla
  • 10 cherry tomaatjes
  • 150 gram komkommer op zuur
  • 25 gram ui op zuur
  • 2 el piccalilly
  • sap van het zuur
  • sap van een halve citroen
  • sambal
  • 3 tenen knoflook

Instructies
 

  • Kook de bakeljauw drie keer. Giet het iedere keer af en vervang het water. Was goed om overtollig zout te verwijderen. Pluis het als het ontzout is.
  • Verhit wat olie in een pan, bak de ui, voeg tomaat, knoflook en tomatenpasta toe, en roer tot het mengsel zacht wordt.
  • Voeg de bakeljauw toe, verkruimel het maggiblokje erboven en leg eventueel de madam Jeanette in de pan (heel laten). Voeg ve-tsin en dark soy sauce toe. Laat alles 20 minuten zachtjes koken
  • Bereid een salade met de cherry tomaten, komkommer en zuurgoed en maak de dressing van piccalilly, zuurgoedsap, wat sambal, en citroensap.