Ga terug

Surinaamse spare ribs

calorieën 394 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 kilo spareribs (varken of rund of lams)
  • 100 ml donkere sojasaus (kies bij voorkeur een suikervrije variant)
  • 100 ml ketjap manis suikervrij
  • 2 el hoisinsaus zonder toegevoegde suikers of vervang door een extra eetlepel sojasaus en een snufje stevia of erytritol
  • 0,5 el appel cider azijn
  • 1 el worcestershire saus
  • 25 ml rijstwijn azijn
  • 1 ui fijngehak
  • 1 bol knoflook
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el oregano
  • 1 el allspice/pimentpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 el vijfkruidenpoeder
  • 1 el chilivlokken
  • Ve-tsin naar smaak

Voor de laklaag en saus

  • 50 ml suikervrije honing
  • 1 el zero ketchup
  • 1 el sesamolie

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom, gebruik suikervrije opties waar nodig. Voeg de spareribs toe en zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat het geheel een nacht in de koelkast marineren.
  • Haal de spareribs uit de marinade en schroei ze kort dicht in een hete pan. Plaats alle spareribs in een grote pan, voeg de marinade toe en giet water erbij tot de spareribs net onder staan. Laat de spareribs op middelhoog vuur ongeveer 30 minuten sudderen.
  • Haal de spareribs uit de pan en leg ze op de BBQ of in de airfryer om verder te garen. Reduceer ondertussen de saus in de pan tot ongeveer de helft. Voeg de suikervrije honing en de koolhydraatarme ketchup toe aan de saus en roer goed door.
  • Bestrijk de spareribs aan beide kanten met de gereduceerde saus ongeveer 5 minuten voordat je ze van de BBQ of uit de airfryer haalt voor een smaakvolle, kleverige laag.
  • Voeg voor een extra kick een fijngesneden chilipeper en een scheutje sesamolie toe aan de resterende saus. Serveer dit als dip bij de spareribs.