Ga terug

Tonijn tartaar met Wakame

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken asian
Porties 1
calorieën 373 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram Tonijn steak of tonijn in blik op water Haal het bij de Visboer!
  • 1 theelepel Mierikswortel
  • 100 gram Wakame
  • Ijbergsla
  • komkommer
  • 2 eetlepel light soy sauce
  • rijst azijn

Instructies
 

  • Snij de verse tonijn in kleine blokjes en marineer deze in een eetlepel light soy sauce.
  • Maak een de rest van de light soy sauce, de rijst azijn en mieriks wortel een dressing. Voeg indien nodig een beetje water er aan toe. Begin met een theelepel mierikswortel. Proef het en voeg bij indien nodig.
  • Snij de ijsberg sla in dunne reepjes of gebruik je dunschiller hiervoor. De komkommer snij je in in schijfjes die je ook weer halveert. Meng dit met de wakame en giet de dressing erover. Je kunt zoveel groente toevoegen als je zelf wilt.
  • Schep de tonijn boven op de salade en eet smakelijk!
  • Als je geen visboer hebt kun je voor dit recept ook ingeblikte tonijn gebruiken. Vers is lekkerder in het recept maar je kunt geen vis van de supermarkt hiervoor gebruiken. Vraag om Tonijn die je kunt gebruiken als tartaar of sashimi. Je visboer weet dan precies wat je bedoelt.
Trefwoord salade, tonijn, wakame, zeewier