100gramTonijn steak of tonijn in blik op waterHaal het bij de Visboer!
1theelepelMierikswortel
100gramWakame
Ijbergsla
komkommer
2eetlepellight soy sauce
rijst azijn
Instructies
Snij de verse tonijn in kleine blokjes en marineer deze in een eetlepel light soy sauce.
Maak een de rest van de light soy sauce, de rijst azijn en mieriks wortel een dressing. Voeg indien nodig een beetje water er aan toe. Begin met een theelepel mierikswortel. Proef het en voeg bij indien nodig.
Snij de ijsberg sla in dunne reepjes of gebruik je dunschiller hiervoor. De komkommer snij je in in schijfjes die je ook weer halveert. Meng dit met de wakame en giet de dressing erover. Je kunt zoveel groente toevoegen als je zelf wilt.
Schep de tonijn boven op de salade en eet smakelijk!
Als je geen visboer hebt kun je voor dit recept ook ingeblikte tonijn gebruiken. Vers is lekkerder in het recept maar je kunt geen vis van de supermarkt hiervoor gebruiken. Vraag om Tonijn die je kunt gebruiken als tartaar of sashimi. Je visboer weet dan precies wat je bedoelt.