Ga terug

Vietnamese Spring roll

Porties 3
calorieën 413 kcal

Ingrediënten
  

  • 9 rijstvellen
  • 270 gram garnalen
  • 90 gram rijstnoodles ongekookt
  • 150 gram komkommer
  • 90 gram wortel jullienne
  • 15 muntblaadjes

Voor de dip

  • 4,5 el pindakaas
  • 1,5 el soy sauce
  • 1,5 el limoen sap
  • 1,5 el honing

Instructies
 

  • Kook de rijstnoodles volgens de verpakking, spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd alle groenten in dunne reepjes.
  • Pel de garnalen en halveer ze in de lengte.
  • Vul een ondiepe schaal met lauw water. Dompel een rijstvel 5 seconden onder – hij moet nog iets stevig zijn, want hij wordt zacht terwijl je belegt. Leg het vel op een snijplank of vochtige theedoek.
  • Laag 1: Leg een paar takjes munt en koriander in het midden van het vel.
    Laag 2: Daarbovenop: een handje noedels, 2-3 garnalen (of tofu), mango, wortel, komkommer en een extra blaadje basilicum.
  • Vouw de onderkant van het vel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak naar boven, zoals een wrap. “Denk aan een strakke yogabroek, niet aan een pyjamabroek – dat scheelt!”
  • Neem je deze mee en eet je het later op. Leg dan een vochtig stukje keukenrol over de springrolls zodat ze niet uitdrogen. Serveer met 1/3 van de dipsaus.