Kook de rijstnoodles volgens de verpakking, spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd alle groenten in dunne reepjes.
Pel de garnalen en halveer ze in de lengte.
Vul een ondiepe schaal met lauw water. Dompel een rijstvel 5 seconden onder – hij moet nog iets stevig zijn, want hij wordt zacht terwijl je belegt. Leg het vel op een snijplank of vochtige theedoek.
Laag 1: Leg een paar takjes munt en koriander in het midden van het vel.Laag 2: Daarbovenop: een handje noedels, 2-3 garnalen (of tofu), mango, wortel, komkommer en een extra blaadje basilicum. Vouw de onderkant van het vel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak naar boven, zoals een wrap. “Denk aan een strakke yogabroek, niet aan een pyjamabroek – dat scheelt!”
Neem je deze mee en eet je het later op. Leg dan een vochtig stukje keukenrol over de springrolls zodat ze niet uitdrogen. Serveer met 1/3 van de dipsaus.