Ga terug

Zalmburger met koolsalade

Bereidingstijd 30 minuten
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

Voor de zalm burger

  • 100 gram zalm filet
  • 1 eiwit
  • knfolookpoeder
  • uienpoeder
  • light soy sauce
  • witte peper

Voor de coleslaw

  • 0,5 witte kool in dun gesneden reepjes
  • 1 ui geraspt
  • 250 gram wortel geraspt
  • 200 gram mayolijn
  • 75 ml amandelmelk
  • zoetstof naar smaak
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • azijn naar smaak

Instructies
 

Voor de zalm burger

  • Snijd de zalmfilet fijn en doe het in een kom. Voeg knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en een scheutje light sojasaus toe voor smaak.
  • Voeg het eiwit toe en meng goed zodat alles aan elkaar bindt.
  • Vorm burgers van het mengsel en bak deze in een pan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn en een mooie korst hebben.

Voor de kool salade

  • Snijd de witte kool fijn, rasp de ui en voeg de geraspte wortel toe. Doe alles in een grote kom.
  • Meng de Mayolijn met amandelmelk, zoetstof naar smaak, een beetje peper en zout, en een scheutje azijn.
  • Voeg de dressing toe aan de groenten en roer goed door. Serveer ongeveer 100 gram per persoon van de koolsla.