recept

zalm burger met coleslaw

@sheridasworld

#zalmBurger 100 gram zalm filet per persoon fijngesneden Knoflookpoeder Uienpoeder Witte peper Light soy sauce 1 eiwit #Coleslaw voor 6 personen Halve witte kool fijn gesneden 1 ui geraspt 250 gram geraspte wortel 1 cup Mayolijn 75 ml Amandelmelk Zoetstof naar smaak Peper Zout Scheutje azijn Je eet ongeveer 100 gram coleslaw per persoon #zalm #burger #afvallen #sla #lekker #koken #eten #dieet #keto

♬ Keep On Rollin (Radio Edit) – King George

Deze zalmburger met koolsalade is de perfecte mix van smaak, textuur én gezondheid – precies zoals ik het graag zie! Zalm zit bomvol gezonde vetten en omega-3’s die niet alleen goed zijn voor je hart, maar je ook een mooie, gezonde gloed geven. Ideaal dus voor wie van binnenuit wil stralen! En geloof me, met die sappige zalm op smaak gebracht met knoflook- en uienpoeder en een vleugje sojasaus krijg je een pure smaakexplosie.

En dan is er de koolsalade, die met zijn knapperige kool, wortel en een vleugje azijn voor een heerlijke frisse bite zorgt. De dressing van Mayolijn en amandelmelk maakt het lekker romig zonder je te overladen met calorieën. Wat ook heerlijk is: je kunt zo veel groenten toevoegen als je wilt – nog meer crunch en kleur! Dit gerecht laat zien dat voedzaam eten allesbehalve saai is. Elke hap voelt als een kleine traktatie!

Zalmburger met koolsalade

Bereidingstijd 30 minuten
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

Voor de zalm burger

  • 100 gram zalm filet
  • 1 eiwit
  • knfolookpoeder
  • uienpoeder
  • light soy sauce
  • witte peper

Voor de coleslaw

  • 0,5 witte kool in dun gesneden reepjes
  • 1 ui geraspt
  • 250 gram wortel geraspt
  • 200 gram mayolijn
  • 75 ml amandelmelk
  • zoetstof naar smaak
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • azijn naar smaak

Instructies
 

Voor de zalm burger

  • Snijd de zalmfilet fijn en doe het in een kom. Voeg knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en een scheutje light sojasaus toe voor smaak.
  • Voeg het eiwit toe en meng goed zodat alles aan elkaar bindt.
  • Vorm burgers van het mengsel en bak deze in een pan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn en een mooie korst hebben.

Voor de kool salade

  • Snijd de witte kool fijn, rasp de ui en voeg de geraspte wortel toe. Doe alles in een grote kom.
  • Meng de Mayolijn met amandelmelk, zoetstof naar smaak, een beetje peper en zout, en een scheutje azijn.
  • Voeg de dressing toe aan de groenten en roer goed door. Serveer ongeveer 100 gram per persoon van de koolsla.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept