Zoodles met tomatensaus

300 kcal

Hoeveelheid: 4 porties saus, 1 portie courgette

Bereidingstijd: 120 minuten

ingredienten

@sheridasworld

Recept 500 gram ectra mager gehakt 6 tomaten 2 uien 1 bol knoflook 2 grote paprikas Rozemarijn en tijm Kippenboullion poeder Peper en zout naar smaak. Rooster in de over 35 min 185 graden Blend de saus glad en voeg bij het gerulde gehakt met de kriiden en laat 2 uur sudderen om de tomaren volledig te ontzuren. Heb je daar geen tijd voor, ontzuur dan met een halve theelepel baking soda. Je kunt het dan meteen eten De saus is voor 4 maaltijden. Eet je het met 400 gram zoodles (rauw gewogen) dan is je hele maaltijd minder dan 300 calorieën. #afvallenzonderhonger #afvallen #gewichtsverlies #eten #lekkereten #koken #kokenomaftevallen #gezonderen #koolhydraatarm #recept #kookinspiratie #asmr

♬ I Need A Dollar – ❥𝖒𝖆𝖗𝖎𝖊
  • 500 gram extra mager gehakt
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 1 bol knoflook
  • 2 rode paprikas
  • Rozemarijn en tijm
  • Kippenboullion poeder
  • Peper en zout naar smaak.
  • 1 courgette

Werkwijze

Halveer de tomaten en uien en verspreid ze over de bakplaat. De rode paprika’s zet je erbij in hun geheel. Snij de top van de bol knoflook af, besprenkel met wat zout en doe de bol in een stuk folie en doe deze ook erbij. Bak nu de groente in de oven op 185 graden tot je ziet dat de groente wat donkere plekken krijgen (geschroeid). Ongeveer 30 minuten. Zet de oven uit en begin met de zaadjes te verwijderen uit de paprika’s. Deze inclusief de steel gooi je weg.

Doe al de tomaten, uien paprika’s en de uitgeknepen bol knoflook in je keuken machine of Ninja en maak het tot een gladde saus. Rul je gehakt in de pan met de rozemarijn en tijm zonder olie of boter en wacht tot het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de saus toe en breng op smaak met bouillon poeder. Laat de saus zo lang sudderen als het duurt om de zure smaak van de tomaten eruit te krijgen. Dit kan wel tot 2 uur duren. Heb je die tijd niet dan kun je de ontzuring versnellen door een theelepel baking soda erbij te toen.

Je hebt nu saus gemaakt voor 4 porties. Heb je niet direct alles nodig? Maak dan gelijke porties (weeg het af) en vries de porties individueel in. Vergeet ze niet te labelen. Ik zet de naam van het gerecht erop en het gewicht.

Was je courgette goed. Gebruik een spirelli (zie shop in bio op tiktok) om je courgette om te toveren in een pasta look a like. Bestrooi dit licht met zout en laat het 10 minuten staan.

Voeg dan je courgette toe aan jouw portie saus en verwarm nog 5 minuten. Je kunt als je ervan houd nog wat chilivlokken toevoegen voor wat pittigheid.

Vegatarischie optie: vervang het gehakt door rul gehakt van de vegetarische slager

TIP:

Heb je en gezin waarin de anderen niet KH-arm eten dan kun je de saus simpelweg over pasta serveren terwijl je zelf geniet van het courgette alternatief.

5 thoughts on “Zoodles met tomatensaus

  1. Zooooo lekkerrrr de zoodles met tomaten saus! Ik heb geen spirelli en heb mijn rasp gebruikt en de courgette door midden gesneden. De lunch van vanmiddag was ook overheerlijk,!!

  2. Hoi sherida,
    Ik heb gesmuld ben gek van salades, diner was ook perfect . Ik heb geen meeeters want hier zijn ze allemaal slank. En heel sportief.
    Ik heb geen bijwerkingen aangezien ik al een beetje bezig was met een ander leefstijl,
    Water dronk ik al veel
    De avond vindt ik lastig dan heb je zin in iets lekkers daar moet ik overheen en doorzetten

  3. Hoi hoi sherida,

    Vraagje hoe kan ik de recepten uit de mail eigenlijk opslaan?
    Zo gauw als ik op het receptlink klik begint je uitleg/ filmpje en zie ik de ingrediënten nog maar half en niet meer de hoeveelheden. Weet niet of anderen hier ook last van hebben?
    Ik wil t opslaan omdat ik na mijn vakantie ga beginnen.

    Bedankt alvast en een fijn weekend lieve gr Cobi

    1. Hi

      Ik heb de recepten van week 1 en 2 in een boekje gezet. Die van week 3 nog niet. Je kunt het beste de recepten op een laptop bekijken want dan zie je het filmpje naast de tekst. Ik heb nog niet uitgevonden hoe ik het zo inricht dat het ook op de juiste manier op een telefoon komt maar ik laat mijn hubby er naar kijken. Je vind het receptenboekje onder “essentials”. Ik werk heel hard aan die van volgende week hopelijk staat die morgen middag online.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *